Ledare

Alla pratar lite – om EU-valet

Aftonbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.

LEDARE

Måndag 18 maj 2009. Statsministern har bred slipsknut och ledsna ögon. Oppositionsledaren har ny frisyr och ny samarbetspartner sen det sist hölls partiledardebatt i SVT. Lars Ohly ler utan att visa tänderna.

–?Klyftorna i Sverige är de största i modern tid, säger programledarna.

Statsministern skyller klyftorna på krisen. Oppositionsledaren skyller klyftorna på statsministern.

Maud Olofsson säger att fem procents arbetslöshet är massarbetslöshet, nu är arbetslösheten åtta procent, men det är inte massarbetslöshet. Det är svårt att förstå vad Maud Olofsson menar.

Pratar om jobben

Jan Björklund förklarar varför alla inte ska tjäna lika mycket pengar. Maria Wetterstrand försöker prata om jobben.

Regeringspartierna säger att oppositionen har en sedelpress. Oppositionen säger att regeringen har en sedelpress. Det är oklart vem som har en sedelpress.

Maria Wetterstrand säger det som Mona Sahlin borde säga. Göran Hägglund pratar om vikten av att bekämpa utanförskapet. Utanförskapet kommer att öka med 270 000 personer under mandatperioden.

Statsministern försöker övertala oppositionsledaren att bli mer som Lars Ohly. Hon ska stå för att hon vill höja skatterna.

–?Jobb i stället för jobbavdrag, säger Lars Ohly.

–?Vems pengar är det vi pratar om? säger Maud Olofsson.

Jan Björklund vill bekämpa arbetslösheten med kärnkraft och euro. Jan Björklund och Mona Sahlin debatterar vad Margot Wallström tycker om utstationeringsdirektivet. Margot Wallström är Mona Sahlins kompis.

Pysselsättning

Maud Olofsson vrider på nacken för att kunna se på statsministern när statsministern pratar. Lars Ohly skrattar när Jan Björklund pratar.

–?Pysselsättning, säger Mona Sahlin om regeringens sysselsättningsåtgärder.

Jan Björklund tycker att för mycket teori på gymnasieskolan orsakar ungdomsarbetslöshet. Maud Olofsson vill inte tillverka skruvar och muttrar. Jan Björklund vill införa euron för att förhindra krig. Nazismen kan ta över Europa om vi inte inför euro. Lars Ohly vill inte prata om 30-talet. Maud Olofsson säger att de är tryggare i Danmark för att de inte har LAS. Det är svårt att förstå vad Maud Olofsson menar.

Vill använda Spotify

Lars Ohly vill göra det lagligt för Fredrik Reinfeldt att fildela Magnus Uggla. Fredrik Reinfeldt vill inte fildela Magnus Uggla. Fredrik Reinfeldt vill använda Spotify. Göran Hägglund förklarar hur Spotify fungerar. Göran Hägglund tror att människor i allmänhet vill göra rätt för sig. Lars Ohly skrattar med munnen stängd.

Statsministern tycker inte att man hör på oppositionsledaren att hon har barn. Fredrik Reinfeldt har tre barn. Mona Sahlin talar om att hon också har tre barn. Alla pratar lite om EU-valet.

–?Man ska sluta när det är som roligast, säger programledarna.

Alla får blommor i olika färger

Vem vann? undrar kvällstidningarna.

KK

Publisert:

Aftonbladet

/

Ledare

/

Politik

Ledare

Prenumerera på Ledarredaktionens nyhetsbrev

Få Sveriges bästa opinionsjournalistik med hjärtat till vänster direkt i din mailbox.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Politik