Mejla

Ingvar Persson

Direktörerna väntar inte på SMS-jobb

Publicerad:
Uppdaterad:

Aftonbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.

Otrygga villkor vanligare. Hälften av unga under 25 år har idag ett tillfälligt jobb.

I direktörernas värld gäller som bekant fortfarande både bonus och fallskärm, hängslen och livrem. Fjärran från SMS-anställningar och dåliga villkor.

Det finns något märkvärdigt förutsägbart över hur Svenskt Näringsliv och angränsande delar av borgerligheten reagerar på larm om orättvisor. På Storgatan tycker man nästan alltid att det vore mer rättvist om missförhållandena drabbade fler.

Ett exempel fick vi i veckan som gick. LO presenterade en rapport som visade att historiskt många i dag har en otrygg anställning, och att över hälften av de unga under 25 år har ett tillfälligt jobb. I restaurangbranschen har fyra av tio, oavsett ålder, inte en fast anställning och nästan lika illa är det i en del andra branscher.

"Magplask"

Hos de flesta av oss väckte rapporten förstås frågor om hur arbetslivet skulle kunna göras mänskligare och vardagen tryggare. Men på Svenskt Näringsliv, Almega och Timbro satte siffrorna i gång helt andra tankeprocesser.

Christer Ågren på Svenskt Näringsliv rasade mot LO:s tolkning av siffrorna. Att det faktiskt också skapats fasta jobb för ungdomar gör enligt Ågrens uppfattning hela debatten till ett magplask. Och Jonas Milton på Svenskt Näringslivs medlemsorganisation Almega passade som vanligt på att kräva att det ska bli ändå lättare att sparka personal.

Missförhållanden

Om arbetsgivarna får kritik för otrygga anställningar är lösningen att rycka undan tryggheten för så många som möjligt.

Det är samma logik som Annie Lööf brukar använda, och en tanke som är besläktad med idén att lägre löner för dem som redan tjänar minst skulle hjälpa sjuka och arbetslösa.

Missförhållanden som otrygghet och löner som det inte går att leva på skulle på något sätt bli mindre problematiska om de drabbar fler.

Bonus och fallskärm

Men inte alla. För om det är en sak vi kan vara säkra på när direktörer och politiker talar om behovet av lägre löner eller sämre anställningstrygghet så är det att planerna inte omfattar dem själva.

I direktörernas värld gäller som bekant fortfarande både bonus och fallskärm, hängslen och livrem.

Otryggheten och låga löner blir lättare att svälja om det är någon annan som drabbas.

avIngvar Persson

Publicerad: