Mejla

Daniel Suhonen

Så blir 2024 om SD vinner valet

Årets julvärd blir Alice Teodorescu Måwe

Aftonbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.

Jimmie Åkesson på Sverigedemokraternas landsdagar i Örebro.
Jimmie Åkesson på Sverigedemokraternas landsdagar i Örebro.

LEDARE

Tänk fem år in i framtiden. December 2024. Jimmie Åkesson leder sedan två år en majoritetsregering med Sd, M och Kd. Den stora Internationella Nationalistkonferensen har just avslutats i Folkets hus i Stockholm med ett stort fackeltåg den 6 november. Statschefer från USA, Brasilien, Frankrike, Österrike, Polen, Ungern, Turkiet och Norge har mött upp och hållit tal om den nya Världsordningen.

Finansminister Oscar Sjöstedt kallas av The Economist för Europas smartaste man. Han tog dag ett bort alla budgetregler och kunde utnyttja de 400 miljarder hans företrädare Magdalena Andersson lämnat i ladorna.

”Krutet är torrt”, sa han på sin första presskonferens. Redan i budgeten för 2023 kom en störtflod av reformer. Sänkta skatter för barnfamiljer kryddades med en stor pensionsreform för ”svenska pensionärer” som arbetat minst 40 år i landet. Plus 8000 kr i månaden. Välfärden fick en rejäl dusör efter svältåren under Januariavtalet. Dick Erixon, ordförande i det Sd-dominerade Sveriges kommuner och regioner var glad. ”Största utbyggnaden sen Erlander. Folkhemmet är tillbaka.”

Återvandringsprogrammet där en miljon invandrare tvingades lämna landet med en miljon på fickan började synas på gatorna. Det knorrades lite på Östermalm där överklassen hade svårt att få städhjälp och ofta stod bussar och tåg stilla eftersom deras förare lämnat landet. Likaså inom sjukvården trots satsningen ”Tillväxt i ett land”, det fanns inte personal att anställa. Sveriges befolkning som varit på väg mot 11 miljoner, närmade sig snabbt 9,5 och det kändes tomt på gatorna.

Kulturminister Mattias Karlsson i folkdräkt hade rensat ut stötande konst enligt ”Sölvesborgs-modellen” där bara tavlor som statsministerns fru Louise Eriksson delat på Instagram fick visas i offentligheten och magasinen fylldes i väntan på transport till fjärrvärmeverket.

Årets julvärd Alice Teodorescu Måwe på det enligt dansk modell slaktade nya public servicebolaget Svensk tv och radio, tände ett stearinljus och läste Ayn Rand i luckan där Karl-Bertil Jonsson tidigare sänts.

Inom myndigheter och kulturinstitutioner hade utrensningar skett av vänsterelement, liberaler och muslimer lite i smyg så det inte märktes. Facken hade avpolitiserats och strejker förbjudits. Ygemans 10 000 nya poliserna hade varit klara precis till maktövertagandet, så regimen satt säkert.

Och på Sveavägen 68 stod S-ledaren Magdalena Andersson med sitt pasokifierade parti och ångrade att hon inte gjort något medan tid var.

Av: 

Daniel Suhonen

Publisert:

LÄS VIDARE

SD-politikerns krav: Gör det lagligt att döda inbrottstjuven

Ledare

Prenumerera på Ledarredaktionens nyhetsbrev

Få Sveriges bästa opinionsjournalistik med hjärtat till vänster direkt i din mailbox.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ayn Rand

Magdalena Andersson

Sverigedemokraterna

Folkets hus

Oscar Sjöstedt

Jimmie Åkesson

Ungern