Mejla

Eva Franchell

Nu börjar Trump bli riktigt farlig

Publicerad:
Uppdaterad:

Aftonbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.

Donald Trump vill regera genom att söndra.
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP
Donald Trump vill regera genom att söndra.
Mika Brzezinski
Mika Brzezinski

Det är den fjärde juli och Donald Trump har startat sin återvalskampanj. Han vill sitta åtta år i Vita huset och har därför redan börjat samla in pengar till valkampanjen 2020.

Åtta långa år med Donald Trump. Håll med om att det är en svindlande tanke.

Hittills har han regerat i fem månader och vi har väl mest sett honom på Twitter. Senast i går la han ut en hemsnickrad Youtubefilm där han brottar ner en CNN-gubbe.

Blodig ansiktslyftning

Nyhetskanalen CNN kommenterar filmklippet: "Det är en sorglig dag när USA:s president uppmanar till våld mot reportrar."
"I stället för att förbereda sig inför sina utlandsresor, sitt första möte med Vladimir Putin, att hantera Nordkorea-frågan och arbeta med sin sjukvårdspolitik, uppvisar han ett barnsligt beteende, långt under nivån för hans ämbete."
För några dagar sedan twittrade USA:s president om NBC-ankaret Mika Brzezinskis blodiga ansiktslyftning. Han har twittrat om Brzezinskis låga IQ och kallat hennes kollega Psycho Joe. Donald Trump hatar journalister och har trappat upp sin kampanj mot medierna så till den grad att det inte längre går att säga att han är barnslig eller ovärdig.

Nu börjar han bli farlig.

Trump som är ”fake”

Han upprepar orden "fake news" och "fraud news" så ofta att det nöter ner folk. Han ifrågasätter all granskning och därför är det så viktigt att medierna orkar fortsätta att bedriva undersökande journalistik.

Donald Trump kan inte sitta i åtta år. Det är han som är "fake" för han säger vad som helst för att provocera medierna. Han vill regera genom att söndra och förtroendet för de amerikanska börjar medierna redan dala. Det är en livsfarlig situation för mellan allt twittrande har Donald Trump tagit världsavgörande beslut som att säga upp klimatavtalet.

Han måste granskas seriöst för att - enligt konstens alla regler - avsättas långt innan det blir dags för återval.

Av: Eva Franchell

Publicerad:

Ledare

Prenumerera på Ledarredaktionens nyhetsbrev

Få Sveriges bästa opinionsjournalistik med hjärtat till vänster direkt i din mailbox.