ÅSIKT

Det handlar om att göra rätt för sig

Ericsson behöver inte ett nytt bonussystem – de behöver ett återupprättat förtroende

LEDARE
Aftonbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.

Det stormar kring Ericsson, igen. I grunden ligger företagets usla resultat. Under det första halvåret förlorade telekomjätten nästan tio miljarder kronor. En ofattbar summa.

Det är också nedgången på Ericssons kärnmarknad, mobila system, som fått kreditvärderingsinstitutet Standard&Poor’s att sänka företagets status som låntagare.

Moody’s, det andra stora kreditvärderingsinstitutet, sänkte Ericssons betyg redan för en vecka sedan. Lån till företaget har numera ”skräpstatus” och granskning fortsätter.

1 000-tals har förlorat jobben

Aktien har förlorat 95 procent av sitt värde på två år. Tusentals anställda har fått gå från sina jobb och hela orter har drabbats av telekomkrisen.

Samtidigt har svenskt näringsliv ett halvår bakom sig som präglats av efterdyningarna av Percy Barnevik och Göran Lindahls enorma fallskärmar.

Det borde vara självklart att tillfället är illa valt för att diskutera bonus och extralöner. Inte bara för den högsta ledningen i Ericsson, utan för alla. Och inte bara vissa bestämda typer av bonusar, utan varje form av gratifikation.

Svenska folket och Ericssons aktieägare, till stor del är det samma sak, är hjärtligt trötta på att få höra att de som redan har de bästa lönerna och de förmånligaste villkoren behöver bonus för att göra ett bra jobb.

Sjukvårdsbiträden, valsverksarbetare och affärsbiträden förväntas anstränga sig och göra sitt bästa. Inte därför att det ska ge dem extra betalt, utan för att det är därför de är anställda.

Då är det svårt att begripa varför cheferna skulle maska om de inte hade en bonus att se fram emot. Har de ingen stolthet?

När vikarierande statsminister Marita Ulvskog kritiserar Ericsson för att företaget just nu lanserar ett nytt belöningssystem säger hon därför vad väldigt många tänker. Det hjälper knappast att Ericssons styrelseordförande Michael Treschow framträder i TV och förklarar att han inte förstår kritiken.

Har fått kritik från facket

Det handlar helt enkelt om att alla måste göra rätt för sig.

Det hjälper inte heller att det bonussystem som nu ska ersättas har utsatts för hård kritik, inte minst från facket. Det systemet, som byggde på kassaflödet, uppmuntrade till att sälja ut företagets tillgångar. Ingen sörjer att det försvinner.

Men just nu är det inte reformerade bonussystem företagsledningarna behöver. Det är istället ett återupprättat förtroende. Ericssons ledning har inte precis hjälpt till.

IP

ARTIKELN HANDLAR OM