ÅSIKT

De anställda ska ställas i centrum

Foto: PONTUS TIDEMAN
dörren öppen för löneökning Kommunals medlemmar har haft dålig löneutveckling de senaste åren. Undersköterskorna tillhör de grupper som förbundet vill prioritera. (Bilden togs förra året i samband med ett reportage på Roslagens sjukhus i Norrtälje).
LEDARE
Aftonbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.

5 oktober 2002. I veckan inledde Kommunalarbetareförbundet en serie konferenser om lönerna i kommuner och landsting. Lokala företrädare för de nästan 600 000 medlemmarna ska diskutera löneutvecklingen de senaste åren. Det lär fällas åtskilliga hårda ord på Kommunals möten.

För tio år sedan tjänade en medlem i Kommunal drygt 90 procent av en verkstadsarbetares medellön. Sedan dess har skillnaden ökat, i genomsnitt med nästan en halv procent om året.

Sämsta löneutvecklingen

Kommunals medlemmar har inte bara tappat gentemot de industrianställda. Förbundets medlemmar har också fått den sämsta löneutvecklingen inom kommuner och landsting. Mellan år 2000 och 2001 ökade till exempel lönerna för sjuksköterskorna med 6,6 procent och för lärarna med 6,9. Kommunals medlemmar fick knappt 4 procent.

I kronor och ören blir skillnaderna ännu större. I kommunerna har både Sacos och TCO:s medlemmar fått nästan dubbelt så höga lönelyft som kommunalarna.

Den sista oktober kan Kommunal säga upp avtalet och kräva nya förhandlingar. De fackliga ombuden lär inte vilja komma tillbaka till sina arbetsplatser och förklara varför man inte tar den chansen. Med det senaste avtalet skulle kommunalarna börja ta igen det man förlorat under 90-talets krisår. Det blev tvärtom.

Lönerna inom vård och omsorg behöver höjas. Om inte annat för att kunna rekrytera ersättare till de tusentals anställda som går i pension. I dag står platserna på omvårdnadsprogrammet ofta tomma. När man läser Kommunals lönestatistik är det inte svårt att förstå varför.

Göran Persson säger att arbetsmarknaden ska stå i centrum för den kommande mandatperiodens arbete. Det gäller inte minst Kommunals anställda.

Den offentliga sektorn ska bli en mönsterarbetsgivare och kvinnornas hälsa och arbetsvillkor ska få särskild uppmärksamhet. I ett förbund som organiserar en halv miljon huvudsakligen offentliganställda kvinnor är det ord som väcker förväntningar.

Förbättrad äldreomsorg

Heltid ska vara en rättighet och deltid en möjlighet. Just så har Kommunal länge formulerat sig. Fortfarande arbetar över 200 000 kommunalare, inte minst i äldreomsorgen, deltid.

Sjukvården och äldreomsorgen ska förbättras genom fler anställda. I äldreomsorgen ska arbetsvillkoren och utbildningsmöjligheterna förbättras.

För de kommunalanställda lär det inte räcka. Det behövs pengar i plånboken också.

Nu varnar Konjunkturinstitutet för inflationsrisken om Kommunal säger upp avtalet. Det lär inte hålla tillbaka vreden.

IP