ÅSIKT

Gubbigheten måste brytas

Foto: ANDERS WEJROT
Öppna för kvotering Anna Carrfors Bråkenhielm och Lena Treschow Torell är två av de kvinnor i näringslivets topp som öppnar för könskvotering.
LEDARE
Aftonbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.

Vad har tungviktarföretagen Ericsson, Handelsbanken, Skanska, Föreningsspar­banken, H&M, Atlas Copco och Electrolux gemensamt? De har inte en enda kvinna i sina valberedningar.

Tidningen Veckans Affärer frågar sig om det blir någon ökning av andelen kvinnor i börsföretagens styrelser nästa år. I valberedningarna sitter nämligen ännu färre kvinnor än i bolagsstyrelserna: 15 mot 17 procent.

Mycket snack – lite verkstad

Det är något som inte stämmer här. Storföretagen pratar ofta om hur viktigt jämställdhet är. De tycker inte att det är viktigare med vad som finns mellan benen än vad som finns bakom pannbenet, nej inte alls. De favoriserar inte män framför kvinnor, absolut inte.

Samtidigt har storföretagen få kvinnor i sina valberedningar. De går frivilligt miste om kvinnliga företagsledares nätverk. Nätverk där nya kvinnliga styrelseledamöter skulle kunna hittas.

”Det man ofta hör från valberedningarna är ju att det inte finns tillräckligt många kompetenta kvinnor för styrelsearbete. Jag hävdar att det ofta beror på att valberedningarna har ett begränsat kontaktnät”, säger Carina Lundberg, marknadschef på Folksam Kapitalförvaltning, i Veckans Affärer.

Män anställer män

Problemet är inte brist på kvinnor. Problemet är gubbiga strukturer som återskapas. En man anställer en man som anställer en man. Jakten på kvinnor uteblir eftersom ”de ändå inte vill nog mycket”. Och vill kvinnorna, om är de lika målmedvetna som vilken sugen kille som helst, så riskerar de att stämplas som hysterikor.

Strix förra vd Anna Carrfors Bråkenhielm är för könskvotering i bolagsstyrelserna. Bråkenhielms stora personliga framgångar har inte gjort henne blind för de hinder och fördomar som kvinnor möter på sin väg mot närings­livets topp.

Nu får hon sällskap av Lena Treschow Torell, vd för Ingenjörsvetenskapsakademien. Hon vill inte lagstifta om kvotering men är öppen för kvotering som självsanering.

Svårt bryta traditioner

”Jag har varit väldigt emot det här med en viss procentsats hit eller dit, och menat att det är kompetensen som måste styra. Samtidigt går det så långsamt att man börjar undra. Inte för att jag tror att det finns något hemligt ordenskap mellan män som hindrar kvinnor att komma fram. Det är bara så svårt att bryta den långa tradition av nätverksbildande som har funnits. Så man kanske måste tvinga fram det”, säger Lena Treschow Torell i Dagens Industri.

Det är dags för näringslivet att sluta kvotera män till makt. Det är dags för politiken att hjälpa näringslivet på traven.

De tre senaste socialdemokratiska jämställdhetsministrarna har hotat med lagstiftning om könskvotering i bolagsstyrelser.

Nu utreds frågan i regeringskansliet. Där får kvoteringen inte begravas utan måste väckas till liv på allvar.

ÅP

ARTIKELN HANDLAR OM