Nu finns Levande Historia i Ipad

HISTORIA

Efter succén med Aftonbladet, Sportbladet och Klick!

Nu släpps Levande historia som app för Ipad.

– Det känns jättekul att kunna levandegöra historien med modernast tänkbara teknik, säger tidningens redaktör Åke Persson.

Nu finns Levande Historia att ladda ner för Ipad.

Redan när Levande Historia lanserades som månadsbilaga till Aftonbladet i höstas var ambitionen att vara Sveriges modernaste historietidning. Som papperstidning blev den en omedelbar succé.

– Nu tar vi nästa steg och blir den första svenska interaktiva historietidningen för Ipad. Jag skulle nästan våga mig på att säga att vi är en av de första i världen, säger Åke Persson.

Appen går att ladda ner från Appstore från och med i dag.

Bläddra, peka, lyssna

Varje nummer av Ipodupplagan kommer att kosta 38 kronor.  Då får man hela tidningen plus en massa extramaterial: ljudfiler, videofilmer och extrabilder. Dessutom får man en unik podcast med Herman Lindqvist med fördjupande material till en av tidningens artiklar.

– Ingen kan som Herman Lindqvist levandegöra historien med sitt oefterhärmliga sätt att berätta, säger Åke Persson.

Appen är lika enkel att läsa som papperstidningen. Bläddra och peka, läs och lyssna.

– Det här ger oss möjlighet att på ett ännu mer lättillgängligt sätt skriva om historien, och visa hur historiska personer lät och såg ut. Inte minst får historiska bilder nytt liv i appen. Det stora formatet och den fantastiska bildkvaliteten ger en häftig bildupplevelse.

Historia är stort

Levande Historia-appen bygger på samma teknik som nöjesbilagan Klick! och kommer successivt att uppdateras med fler och nya funktioner.

– Det finns ett mycket stort intresse för historia just nu. Därför var det naturligt att ta nästa steg med Levande Historia för Ipad. Kombinationen av läsning, historiska bilder, filmer och Herman Lindqvists podcast ger en riktigt häftig upplevelse, säger Aftonbladets utvecklingschef Marica Finnsiö.

Gå direkt till iTunes och ladda ner appen

ARTIKELN HANDLAR OM