Tre unga anhållna för mordförsök efter knivdådet

avAftonbladet

Foto: GOOGLE
Medborgarhuset i Tillbega håller öppet från klockan 15 för den som behöver stöd och samtal efter händelserna under lördagskvällen.

Tre minderåriga pojkar anhölls tidigt på söndagsmorgonen som misstänkta efter knivattacken utanför en fritidsgård i Tillberga norr om Västerås, rapporterar Nerikes Allehanda.

Enligt polisen misstänks samtliga tre för mordförsök. Förutom de två pojkar som knivhöggs svårt skadades även en flicka.

– En minderårig tjej ska ha blivit sparkad i huvudet och slagen i magen och fick föras till sjukhus, säger Daniel Ågren, RLC-befäl vid polisens ledningscentral region Mitt, till tidningen.

Många i Tillberga chockades av händelserna och kommunen valde på söndagen att öppna medborgarhuset i Tillberga från klockan 15. Även kyrkan är på plats, liksom Västerås stad som kan utlösa krisberedskapsorganisationen om så behövs.

Det var sent på lördagskvällen som ett bråk urartade utanför fritidsgården. Enligt de första uppgifterna från polis var det sannolikt två grupperingar som hamnat i konflikt. I samband med bråket knivhöggs två pojkar. Bägge skadades svårt och fördes till sjukhus med ambulans. Tillståndet för den ene betecknades under natten som livshotande.

Källor

ARTIKELN HANDLAR OM

Tillberga

Unga vuxna

Brott

Västerås

Bråk