Övertandläkares fru blev klinikchef — ingen annan sökte tjänsten

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

En hög chef inom Västerbotten läns landsting förlorade sitt uppdrag efter hård kritik från två oberoende arbetsmiljörapporter. I somras fick han i stället en tjänst som övertandläkare i Region Jönköpings län, skriver Jönköpings Posten. Mannen som var ensam sökande hann bara arbeta några dagar innan folktandvården annonserade ut att de nu söker en klinikchef. Annonsen lades ut 27 augusti och sista ansökningsdag var den 31 augusti.

Även denna tjänst söktes endast av en enda person – övertandläkarens hustru. Hon har nu anställts som tandsköterska och visstidsanställts som klinikchef.

När Jönköpings Posten frågar Anna Klara Ingesson, HR-chef i Region Jönköpings län, hur det kommer sig att övertandläkarens fru fick en chefsroll och varför annonsen bara låg ute i fyra dagar, svarar hon:

– Jag var väldigt angelägen om att ha ett regelrätt förfarande, vi har haft samverkan med de fackliga parterna och gjort det "by the book". Det är ingen konstruerad lösning utan vi har haft precis det förfarandet vi har i alla rekryteringar och det är jätteviktigt för alla inblandade att vi följer regelverket.

Anna Klara Ingesson berättar vidare för tidningen att det är väldigt svårt att hitta personal och att man nu satsar på att starta en tandvårdsutbildning i Jönköping.

– Det är en fantastisk möjlighet för hela regionen.

Källor

Publicerad:

LÄS VIDARE