Okänd skrev sig på deras adress – sedan bröt polis upp dörren

avAftonbladet

Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild. Dörren på bilden har inget med familjen i Uppsala att göra.

Ett helt oskyldigt par i Uppsala har drabbats hårt efter att en okänd person skrivit sig på deras adress. För en vecka sedan kom den hem och hittade en handskriven lapp på dörren från polisen, som kort meddelade att låsen i bostaden bytts ut och att nya nycklarna kunde hämtas på polisstationen, rapporterar Upsala Nya Tidning.

Enligt polisen hade man gjort husrannsakan i deras hem eftersom en person som gripits för brott bodde där.

– Vi har ingen aning om vem människan är och det är väldigt obehagligt, säger en av de drabbade till UNT.

Första tecknet på att något var konstigt dök upp i parets post i början februari, i form av ett stort kuvert med eftersända brev till en person de aldrig hört talas om.

Paret har nu kontaktat Skatteverket och kräver att den okända skrivs ut från deras hem. Något som sannolikt kommer att ta mycket lång tid.

– Vi känner oss handfallna. Det kan ju gå månader innan det kommer något beslut i det här och under tiden har vi en okänd person skriven hos oss. Vi går dessutom i funderingarna på att sälja vår lägenhet men det här ser ju inte bra ut, säger de drabbade till tidningen.

Enligt Skatteverket finns idag inget sätt att skydda sig från att okända personer skriver sig som boende på fel adress, trots att konsekvenserna för de drabbade kan bli enorma.

Källor

ARTIKELN HANDLAR OM