Förfalskat godis kan finnas i svenska butiker

Foto: FREDRIK VARFJELL/TT

avAftonbladet

MALMÖ

Det är inte bara vi köpare som vill ha godis – nu har brottslingar gett sig in i branschen också. Genom förfalskat godis från Cloetta, Mars och Haribo. En jättehärva har avslöjats i Skåne, hos en grossist i Malmö har man hittat tonvis av godis som misstänks för att vara förfalskat, skriver Sydsvenskan.

– Vi har inte haft något liknande ärende tidigare. Det kan finns förfalskat godis i svenska butiker, säger enhetschef Arvid Nordland på Malmö stads miljöförvaltning till tidningen.

Härvan rullades upp när livsmedelsinspektörer i april hittat både utgånget och förfalskat godis hos en grossist. Bland annat fanns smaker som danska Haribo inte producerat, som till exempel ”jordbær euro” och ”Haribo giant cola”. Dessutom var etiketter, streckkoder och artikelnummer fel.

Inspektörerna hittade också M&M med bokstaven M på pastillen, som inte är tillåtet för försäljning i Sverige. Salmiakstänger och jellybeans med päronsmak är godis från Cloetta som förfalskats.

”Cloetta ser mycket allvarligt på detta ärende och är mån om att bidra till att lösa denna incident”, skriver företaget till Malmö stad.      

Källor

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Skåne

Cloetta

Mars

Haribo

Matfusk