Kommunen är missnöjd med sexleksaker

Foto: Pontus Lundahl/TT /
Ett e-handelsföretag i Heby kommun som säljer sexleksaker och potensmedel hotas av vite sedan kommunen noterat att vissa varor saknar svensk märkning.

avAftonbladet

VÄSTERÅS

Ett e-handelsföretag i Heby kommun hotas av vite sedan kommunen noterat att vissa varor saknar svensk märkning, eller inte uppfyller EU-standarden. Sala Allehanda skriver att många av de de kritiserade produkterna är potensmedel för män, bland annat ”kapslar som ska öka sexlusten och piller som ger hårdare och mer varaktigt stånd”.

Företaget har nu två veckor på sig att redovisa för bygg- och miljönämnden att det finns rutiner för att säkra att produktinformationen är korrekt. Kan inte företaget redovisa att bristerna är åtgärdade riskerar man vite på 10 000 kronor.

Bygg- och miljönämnden riktar även kritik mot företaget gällande två produkter som innehåller ämnen som enligt tidigare förbud inte får säljas.

Om företaget inte kan redovisa varifrån dessa produkter köpts riskerar de ännu ett vite - på ytterligare 10.000 kronor, skriver Sala Allehanda.

Källor

ARTIKELN HANDLAR OM

Heby

Sala

EU

E-handel