Får skarp kritik: Skolan är inte någon trygg plats

avAftonbladet

Publicerad:
Foto: INES SEBALJ
Flickan på bilden har inget med notisen att göra.

Lärare som ignorerar frånvarande elever, störande elever som inte tillhör klassen, slagsmål och assistenter som kränker elever. Så har det sett ut på Bikupan, enligt Skolinspektionen som nu öppnar ett ärende om riktad tillsyn mot skolan, skriver Smålandsposten.

Skolinspektionen var under månadsskiftet i maj och juni på plats och såg bland annat ett slagsmål mellan elever på skolan där utredarna tolkade att där fanns ett ”medvetet uppsåt att skada varandra”. Vid ett tillfälle såg de en elev få en påse med fekalier, avföring, kastad på sig.

Bland annat skriver de att de såg ett slagsmål mellan elever på skolan där utredarna tolkade att där fanns ett ”medvetet uppsåt att skada varandra”. Vid ett tillfälle såg de en elev få en påse med ”fekalier” (avföring reds. anm.) kastad på sig.

– Det är ju ett antal beskrivningar som gör att man är orolig för tryggheten och studieron för eleverna på Bikupan, säger Peter Sääw, utredare på Skolinspektionen, till tidningen.

Skolinspektionen begär att kommunen inkommer med de åtgärder som har gjorts och som de planerar att utföra senast den 10 september i år.

Källor

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM