Uppsala

Betongen på E4 skrotas – snart läggs ny asfalt

Av: 

Aftonbladet

UPPSALA

Trafikverket bryter nu bort betongmaterialet på motorvägen även i norrgående mellan Uppsala och Storvreta. Allt ska asfalteras, rapporterar Upsala Nya Tidning.

Arbetet startade under måndagen och delas upp i fem etapper. Det kommer att innebära trafikstörningar och längre resväg vid de platser där avfarter stängs.

Första etappen gäller sträckan mellan trafikplatserna 187 Kumla och stänger helt avfart till väg 282 fram till sista april.

Senare etapper påverkar trafiken och det kommer enligt Trafikverket att vara trångt vid berörda avfarter men de stängs inte av.

Avfarten mot väg 290 vid trafikplats 189 Fullerö görs sist. Avfarten blir trång farbar under cirka en vecka.

När betongen las år 2006 sas att vägen blev underhållsfri och den 20 centimeter tjocka betongsulan skulle hålla i många år. Så blev det inte. Djupa spårbildningar har tvingat fram byte och reparationer och gummifogarna mellan plattorna håller inte längre tätt. Vatten som läcker ner gör att marken under mjuknar och ger problem med bärighet.

Det finns däremot siffror som visar att bränsleförbrukningen på betongvägen varit längre både för personbilar och lastbilar.

Källor

Publisert:

Aftonbladet

/

Uppsala

/

Uppsala

LÄS VIDARE

Ny asfalt ska läggas på E4-sträcka - här finns listan etapp för etapp - UNT

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Storvreta

Trafik

Fullerö

Trafikverket