Malmö

Ännu en aggressiv svan – attackerade badare på Kallis

Av: 

Aftonbladet

Rakt under stora bastubryggan på Kallis hittades ett stort svanbo.
Rakt under stora bastubryggan på Kallis hittades ett stort svanbo.

MALMÖ

En man jagades tidigare i veckan upp ur vattnet vid Kallbadhuset på Ribersborg utan en tråd på kroppen, rapporterar flera lokala medier.

Ansvariga vid Kallis har efter attacken konstaterat att svanen börjat bygga bo rakt under bastubryggan mellan herr- och damavdelningen.

Svanboet under Kallis är inte det första. Men det är första gången en fågel går till attack mot badarna.

Om attack-svanen på Kallis inte besinnar sig utan fortsätter att angripa så riskerar den att gå samma öde till mötes som den nu riksbekante svanpappan som försvarade åtta ägg i ett bo mittemot polishuset.

Den hannen sköts i söndags efter flera mycket aggressiva utfall mot kanotister i kanalen. Beslutet att avliva fågeln kom mycket snabbt efter att kanoter kapsejsat under anfallen och personer, inklusive barn, skräckslagna hamnat i det iskalla vattnet.

Kallbadhuset på Ribersborg är en klassisk och K-märkt inrättning som nyligen byggts om efter omfattande vattenskador och problem med duscharna.
En annan svan. Svanhonan inne i Malmö kanal ruvar nu ensam sina åtta ägg efter att hannen sköts i söndags.
Reaktionen från allmänheten blev mycket kraftig efter beskedet att svanpappan i kanalen avlivats trots att paret ruvade och hade åtta ägg.

Källor

Publisert:

Aftonbladet

/

Malmö

/

Malmö

LÄS VIDARE

Badare på Kallis attackerades av aggressiv svan

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö

Svanar

Fåglar

Djur & natur

Bastubad

Badanläggningar

Skåne