Nu startar månader av kaos på gröna linjen

avAftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Jonas Bilberg / AFTONBLADET

300 000 resenärer drabbas när Skärmarbrink och Gullmarsplan ska renoveras. Och det startar i dag, rapporterar P4 Stockholm.

– Det kommer att bli besvärligt för våra resenärer. Vi uppmanar dem att om möjligt välja alternativa resvägar eller att undvika rusningstid, säger Mikael Nysten på SL till P4.

Värst är det för resenärer till och från Skarpnäck på linje 17. Tågen går bara till Skärmarbrink, där måste man byta till linje 18 från Farsta. Linje 18 kommer att vända vid Gullmarsplan – då måste alla resenärer byta tåg igen, den här gången till linje 19 från Hagsätra. Nu ska alla resenärer från de tre gröna linjerna tränga ihop sig på linje 19.

Som grädde på moset kommer turtätheten bli nära hälften, istället för tiominuterstrafik på Skarpnäcksgrenen blir det 20. Farstatågen kommer att gå var åttonde till tionde minut.

– Åtgärderna är nödvändiga och kan inte vänta längre. Vi gör dem under en tid när det trots allt är färre än normalt som påverkas, dessutom kan vi göra arbetena mycket snabbare än om vi skulle sprida ut dem över året, säger Mikael Nysten, chef för sektion tunnelbana på trafikförvaltningen, till P4.

Direktbussar till Gullmarsplan kommer att gå från Skarpnäck och Kärrtorp 07.00–09.00 samt 16.00–18.00 på vardagar.     

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Skarpnäck

Farsta

Kärrtorp

Hagsätra

Stockholm