Robert Gustafsson gör Ture Sventon i ny tv-serie

Robert Gustafsson som Ture Sventon i den kommande tv-serien.
Robert Gustafsson som Ture Sventon i den kommande tv-serien.

Nu blir den läspande detektiven Ture Sventon tv-serie igen. Sist var det i form av julkalender. Den här gången axlas huvudrollen av Robert Gustafsson och serien kommer delvis att spelas in i Norrköping.

Kommunen gör vågen för den nya filmatiseringen av Åke Holmbergs klassiska figur och meddelar i ett pressmeddelande att produktionen befäster Norrköpings roll som den snabbast växande platsen för inspelning av film och tv i landet. Dessutom kommer produktionsteamet att gynna Norrköping eftersom man använder både transporter, hotell och catering.

– Varje gång en film spelas in i Norrköping och staden syns i de sammanhangen så stärker det Norrköpings ställning som en filmstad att räkna med. Vi är glada över att genom filmfonden kunna vara med att stärka filmbranschen i Norrköping, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Olle Johansson (S), i kommunens pressmeddelande.

Serien heter ”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet” och bygger inte på någon av Åke Holmbergs nio klassiska barnböcker.

Serien produceras av Nordisk Film TV för C More och TV4 och väntas ha premiär senare under 2019. Budget är 36 500 000 kronor varav Norrköpings filmfond står för 1 500 000 kronor.

Publisert:

LÄS VIDARE