Mystiskt mustljud plågar grannar på Färingsö

avAftonbladet

Foto: Aas, Erlend / TT NYHETSBYRÅN
Ett annat musteri. Arkivbild.

Grannarna beskriver det som ett pulserande och högfrekvent ljud. Det startar vid 22-tiden, ökar i volym och pågår sedan hela natten. Nu har grannar till Kiviks musteri i Stenhamra på Färingsö utanför Stockholm fått nog, rapporterar Stockholm Direkt.

– Vi kan inte sova, öronproppar räcker inte. Det är som tortyr. Man vill bara fly ifrån det, säger närmsta grannen till tidningen.

Efter inlägg på Facebook har fler i området hört av sig. De hör också det mystiska ljudet, som pågått sedan slutet av förra året. Man har också gjort en ljudmätning.

– Vi håller på och utreder ärendet och har en pågående dialog med de klagande. I dagsläget vet vi inte vad som orsakar störningen, säger kommunens miljöchef Kaspar Fritz till Stockholm Direkt.

Kiviks flaskblåsning nattetid har tidigare varit i blåsväder och förbjöds tillfälligt på andra tider än vardagar klockan 06–22.

Ansvariga vid musteriet ställer sig frågande till de nya störningarna och uppger att det inte skett några ändringar i produktionen som skulle kunna innebär förändrade ljudstörningar.

Källor

ARTIKELN HANDLAR OM

Sömn

Buller

Ljudmiljö

Ekerö

Stockholm

Fruktträd