Anlitade papperslös för att bränna ned exets lägenhet

avAftonbladet

Publicerad:
Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN

En papperslös man trodde att han skulle få hjälp med uppehållstillstånd om han satte eld på en kvinnas lägenhet. Det är vad han uppgett att en man, från Limhamn sagt till honom.

Mannen från Limhamn ska ha försett den papperslöse med en PET-flaska fylld med bensin som han senare hällde in i kvinnans lägenhet genom brevinkastet.

När den papperslösa mannen tände en tändsticka tog elden dock en sådan fart att en explosion uppstod, varpå mannen brännskadades.

Limhamns-mannen greps senare av polis men nekade till att ligga bakom brottet. Hans inblandning har dock senare kunnat säkras med hjälp av DNA-spår på brottsplatsfynd, positionering av männens telefonkontakter och ett kvitto på inköp av tändsticksaskar, uppger Malmö Lokaltidning.

Kvinnan var vid tillfället för dådet inte hemma, utan på skyddat boende då hon var rädd för Limhamns-mannen som hon tidigare haft en relation.

Mannen döms nu för mordbrand och tre fall av misshandel av kvinnan till tre år och sex månaders fängelse. Den papperslösa mannen får ett år och tre månaders i fängelse och utvisning på tio år. Båda ska dessutom gemensamt betala kvinnan 29 400 kronor i skadestånd, skriver Malmö Lokaltidning.

Källor

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Limhamn

PET

Malmö

Brott