Huskvarna

Undersköterska stal guld från äldre

Av: 

Aftonbladet

Genrebild.
Genrebild.

JÖNKÖPING

En undersköterska vid kommunala hemtjänsten i Huskvarna sålde i flera år stulna guldsmycken till företaget Guldbrev. Smyckena stal hon hos äldre hon besökte. Nu berättar guldföretaget att säljaren väckt deras misstankar - men att polisen vid varje larm avfärdat saken.

– Vi har haft kontakt med polisen under flera år kring just den här kunden och skickat rapporter om föremål hon köpt, hört av oss till polisen och frågat polisen om vi ska skicka ut fler brev till den här kunden, säger företagets vd till P4 Jönköping.

Svaret från polisen var att man inte kunde se att smyckena var stulna och att säljaren inte var misstänkt för något brott. Enligt en ansvarig vid myndigheten kunde man inte då bevisa att det handlat om stöldgods. Kvinnan förekom då inte heller i någon utredning.

Den hemtjänstanställda sköterskan har nu dömts för grov stöld och bedrägeri. Hemtjänsten har fått hård kritik från anhöriga eftersom man inte kontaktat drabbade vårdtagare. Man polisanmälde inte heller alla larm om misstänkta stölder utan överlät det till de drabbade.

Källor

Publisert:

Aftonbladet

/

Jönköping

/

Huskvarna

LÄS VIDARE

Guldföretaget larmade polisen om hemtjänsttjuven – flera gånger - P4 Jönköping

ÄMNEN I ARTIKELN

Huskvarna

Brott

Guld

Bedrägeri

Jönköpings län