Växelfel för t-banan & pendeltåg i kaoset

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Anders Wiklund/TT

STOCKHOLM

En snökanon har dragit in över Stockholm och för med sig snöbyar. SMHI har gått ut med en klass 1-varning för ostkusten. Under onsdagsmorgonen inträffade flera olyckor. Bland annat krockade flera fordon på E4 i höjd med Häggvik, Bredäng och Kungens kurva. Totalt har uppåt hundra bilar varit inblandade i seriekrockar på E4. De flesta utanför Södertälje, först vid 14.30-tiden på eftermiddagen flöt trafiken igen i norrgående.

I kollektivtrafiken har bland annat Saltsjöbanan förseningar. Samtliga snabbtåg till och från Österskär inställda pga vagnsbrist och på Lidingöbanan är det stopp i Torsvik på grund av växelfel.

Gröna linjen har haft problem och stannade inte under morgonen vid Skogskyrkogården på grund av ovädret, dessutom är det oregelbunden trafik på grund av ett tidigare växelfel. På röda linjen mot Norsborg var det stopp vid Alby vid 09.30-tiden på grund av ett sjukdomsfall.

Förseningar och oregelbunden busstrafik på en stor del av linjerna på grund av halka och snöoväder.

SL varnar på sin hemsida att samtliga pendeltågslinjer dras med förseningar och oregelbunden trafik på grund av vädret. För pendeltågen på sträckan Bålsta-Nynäshamn är det 20-minuterstrafik på grund av ett växelfel i Skogås. Det har också varit problem mellan Södertälje och Uppsala på grund av ett vagnfel vid Tullinge. 

Källor

Publicerad:

LÄS VIDARE