Jämställd vägskylt väcker heta känslor

Av: 

Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN

STOCKHOLM

I Sollentuna ska varannan skylt vid övergångsställen snart föreställa Fru Gårman. Men idén har väckt betydligt mer känslor än vad kommunen väntade sig, skriver stockholmdirekt.

Det var under den gångna veckan som Sollentuna kommun berättade på sin Facebooksida att den traditionella skylten Herr Gårman snart får sällskap av Fru Gårman.

Kommunen har sedan dess fått ta emot kommentarer som: "Lägg tid och pengar på viktiga saker i stället”. ”Det här är trams!" och "Måste ju vara ett skämt”.

– Jag hade verkligen inte väntat mig så här mycket reaktioner på att vi lägger till en skylt, säger Moa Rasmusson (L), ordförande i trafik- och fastighetsnämnden, till stockholmdirekt.

Men kritikerna kan vara lugna. Fru Gårman kommer inte att inverka på ekonomin.

Det är först när gamla skyltar behöver bytas ut, eller när till exempel nya övergångsställen anläggs, som vissa av dem fram över att illustrera Fru Gårman istället.

– Det kommer inte att bli ökade kostnader eller mer arbete. Om en sådan här liten grej kan göra att vi pratar mer om jämställdhet så är det absolut värt det. För det finns otroligt mycket att göra kring jämställdheten i Sverige, fortsätter Moa Rasmusson.

Källor

Publicerad:

LÄS VIDARE