Meny till hummermiddag?

MAT & DRYCK

Hej

Min man fyller snart 60 år och jag vill bjuda på en god och romantisk middag. Han har alltid pratat om att han vill ha gratinerad hummer och det har jag recept på.

Frågan är hur jag komponerar resten av menyn. Har jag hummern som förrätt? Vad dricker vi osv...

Tacksam för tips

Med vänliga hälsningar Lalla

Hej Lalla!

Inte mycket mat ens på en stor hummer så jag föreslår att du serverar den som förrätt.

Sedan kan ni ju fortsätta på det marina temat och äta en bit lax med en vinsmörsås och lättkokta grönsaker eller varsin fin bit stekt oxfilé med potatisgratäng om maken är köttkille.

Sedan är ni nog hyfsat mätta så det kanske kan räcka med några goda chokladbitar till kaffet som dessert. Fast ost och lite sallad är ju aldrig fel…

Ett eller två glas champagne (André Clouet Grande Réserve (7686) Frankrike, 239.00, kronor är riktigt bra) till hummern kan väl gubben vara värd. Fortsätt gärna med bubblet om fisk är nästa punkt på menyn. Blir det kött så vill jag tipsa om en röd favorit: Pio Cesare Langhe nebbiolo (7306) Italien, 102 kronor.

Hälsa och gratta!

Jon Hansson