Foto: Thinkstock
Dumplings – recept med härliga smaker.

Dumplings – så fixar du godbitarna själv

4,8 (16 röster)
Publicerad:
Uppdaterad:

Dumplings – har du också fastnat för de smakrika små degknytena med sina goda fyllningar? Här är ett recept på hemgjorda dumplings fyllda med fläskfärs smaksatt med ingefära och sesamolja.

En portion räcker till 35 dumplings.

Dumplings

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Fyllning

  • 3 blad kinakål
  • 500 g fläskfärs, nötfärs fungerar men blir torrare
  • 1 dl salladslök, hackad
  • 2 msk färsk ingefära, hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 msk japansk sojasås
  • sesamolja, några droppar
  • 1 msk potatismjöl
  • Dumplingdeg

  • 3 dl hett vatten
  • 7 dl vetemjöl
  • Stekning och kokning

  • 2 msk rapsolja, till stekning
  • Dippsås

  • 4 msk japansk sojasås
  • 1.5 msk flytande honung
  • 4 msk risvinäger
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 krm chiliflakes, kan uteslutas
  • färsk koriander, kan uteslutas

Gör så här

avNina Kindbro

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK