Mustig köttgryta – mättande och gott.
Mustig köttgryta – mättande och gott.

Så lagar du mustig köttgryta med högrev

3,5 (54 röster)

Middagstips

En riktigt mustig köttgryta är nog bland de godaste man kan äta. Särskilt om den puttrat på spisen flera timmar och spridit aptitretande dofter i hela hemmet. Rökt paprika och öl ger djup i smaken och balsamvinäger bidrar med fräsch syra. Kabanoss och syltlök ger grytan extra krydda och krisp.

Mustig köttgryta med högrev

  • Ingredienser

  • 500 g högrev
  • olja, till stekning
  • 4 schalottenlökar
  • 2 paprikor, i olika färger
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 2.5 lagerblad
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 3 msk kalvfond
  • 3 dl vatten
  • 2 dl öl, mörk eller porter
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 6 potatisar
  • 2 starka korvar, tex kabanosser
  • 3 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 1 dl syltlök
  • färsk timjan, eller persilja

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Juryn lyrisk: Så ska köttfärs se ut och smaka!

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Huvudrätter

Grytor recept

Potatisrecept

Svenska recept

MER OM GODARE

Så gör du mustigare Boeuf Bourguignon

2 h 10 min

Bolognese – så blir den god och smakrik

1 h

Sugo suqaar – somalisk köttgryta

1 h

Köttfärssoppa – mustigt, kryddigt och värmande

40 min

Goda gulaschsoppan som värmer i kylan

1 h 10 min

Sheperds pie – den goda engelska klassikern

1 h 30 min

Radjama från Kashmir

40 min

Nigeriansk kycklinggryta

1 h 30 min

Älggryta med kantareller

2 h 30 min

Lyxig linsgryta med kyckling och cashewnötter

45 min

Coq au vin – Tareq Taylors recept med kyckling

1 h 15 min

Soppa – 5 favoriter för alla smaker

Husmanskost – här är tio klassiska rätter

Läckra recept på snabb, god och billig vardagsmat

Härlig husmanskost

Sveriges godaste macka

Fajitas – bjud på helgmys med kyckling

30 min

Billig mat – 7 recept som räddar januari

Empanadas de pino – köttfärspiroger

1 h

Kycklingsoppa – enkelt, gott och värmande

35 min

Broccolipaj – lättlagad och matig

50 min

Moussaka – Greklands goda gratäng

50 min

Bjud på nostalgisk 1970-talsmeny

Nasi goreng – asiatiska pytt i pannan

35 min