Foto: Thinkstock
Mustig köttgryta – mättande och gott.

Så lagar du mustig köttgryta med högrev

3,6 (40 röster)
Publicerad:
Uppdaterad:

En riktigt mustig köttgryta är nog bland de godaste man kan äta. Särskilt om den puttrat på spisen flera timmar och spridit aptitretande dofter i hela hemmet. Rökt paprika och öl ger djup i smaken och balsamvinäger bidrar med fräsch syra. Kabanoss och syltlök ger grytan extra krydda och krisp.

Mustig köttgryta med högrev

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g högrev
  • olja, till stekning
  • 4 schalottenlökar
  • 2 paprikor, i olika färger
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 2.5 lagerblad
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 3 msk kalvfond
  • 3 dl vatten
  • 2 dl öl, mörk eller porter
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 6 potatisar
  • 2 starka korvar, tex kabanosser
  • 3 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 1 dl syltlök
  • färsk timjan, eller persilja

Gör så här

avNina Kindbro

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK