Foto: Karin Högberg

Testa kalvragu med timjan och vitlök

Bli först med att rösta!

Älskar du pasta men behöver ny inspiration? En av landets bästa matbloggare har receptet. Testa Karin Högbergs mustiga kalvragu med timjan och vitlök.

Tiden för det lätta och fräscha är förbi. Nu på höstkanten längtar vi efter de lite mer kraftfulla smakerna, med mustiga grytor och smakrike långkok. Karin Högberg driver ”Trattoria”, utsedd till en av Sveriges främsta matbloggar. Hemma på Orust lagar hon allt mellan himmel och jord. Här kommer ett av hennes recept – en kalvragu med timjan och vitlök. Den är enkel att göra, men fungerar både som lyxig vardagsmat, eller med ett glas vin på lördagen.

– Det är en oerhört mustig ragu som för tankarna till Toscana och som bara blir ännu godare om den får puttra länge på spisen – perfekt helgmat, säger Karin Högberg.

Om du inte gillar kalv så går det bra att byta ut den mot lammfärs.

Kalvragu med timjan och vitlök

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g kalvfärs
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 burkar krossade tomater
  • 0.5 kruka färsk timjan
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

avJohn Edgren

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept