Grillad purjolök med picklade bär

5 (1 röst)

Grillrecept

Kändiskocken Paul Svensson vill få svenskarna att lägga grönt på grillen. Med det här receptet på varmrökt purjolök, grankräm och picklade bär kommer han nog lyckas.

Varmrökt purjolök, grankräm och picklade bär i säsong

  • Ingredienser

  • 4 purjolökar
  • 0.5 dl ättika, 12 %
  • 1 dl råsocker
  • 1.5 dl vatten
  • 2 dl hjortron, blåbär eller häggmispelbär
  • alspån
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Grönsaker A-Ö

Bonnier Fakta

Grönsaker A-Ö

295,00 kr

Tillfälligt slut

Till shoppen

LÄS VIDARE

Halloumiskolan – så gör du extra fräsch halloumisallad

ÄMNEN I ARTIKELN

Grillrecept

Recept

Vegetarisk mat

Klimatsmart mat

Svenska recept

Paul Svensson

Grillat

MER OM GODARE

Goda tillbehör till grillat

Picklade körsbärstomater

30 min

Här är bästa recepten till grillen

Grilla tonfisk – så blir den perfekt

20 min

Grilla fläskfilé – så blir den saftig och fin

30 min

Grillad banan med salt kolasås

30 min

Grillad rödlök – fantastiskt gott

45 min

Grilla lax – så blir den helt perfekt

20 min

Så tänder du grillen: Grillexpertens bästa tips

Fixa den ultimata hamburgaren

1 h 30 min

Så blir grillad kyckling – saftig och god

Fylld rökig potatis

1 h

Picklad lök- och chilimix – toppa din burgare

3 h 30 min

Grilltips – så grillar du vegetariskt

Missen många gör när de grillar lax

Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

Grillad röding: Så grillar du fisken

1 h

Alla kan grilla – schyssta tips

Picanha – så grillar du den möra styckdetaljen

30 min

Sötpotatis-pommes frites – krispigt gott

30 min

Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas

Grilla kyckling – saftig och smakrik

Friterade svampburgare med surkål

3 h

Bästa tipsen: Så grillar du grönt i sommar