Senaste trenden – fixa en lunch bowl

avMadeleine Brohlin

Publicerad:
Uppdaterad:

Testa att göra power bowl till lunch – så lyckas du: ”Väldigt gott”

1 av 3 | Foto: Funderar du på vad du ska fixa för lunch? Testa trendiga lunch bowl – att äta sallad ur en skål.

Testa en av årets matrender; lunch bowl.

Gör en skål fylld med grönsaker, protein och kolhydrater.

– Det är perfekt om du har rester i kylen, säger hälsobloggaren Charlotta Holding som bjuder på ett av sina recept.

Foto: Charlotta Holding.

En av de senaste trenderna som dyker upp på Instagram är ”power bowl”.  Just nu finns det över 22 000 bilder under hashtaggen #powerbowl.

Power bowl är det senaste sättet att äta sin lunch eller middag.

Det är egentligen en skål fylld med grönsaker, kolhydrater och protein.

Enligt The Daily Mail finns det knep för att få till en utsökt och perfekt lunch bowl. Den ska innehålla 15 procent magert protein, 25 procent kolhydrater (gärna fulkorn), 35 procent grönsaker, 10 procent sås samt 10 procent av övriga ingredienser så som nötter, frön och groddar.

Dessutom är det viktigt att alla ingredienser läggs upp i skålen så du ser dem.

”Väldigt gott”

En av dem som har snappat upp trenden, och kallar den för en lunch bowl, är Charlotta Holding som skriver om löpning och hälsa på Springerochtrimmar.se.

– Jag tror att jag först såg det här på en blogg och fick inspiration därifrån. Jag tycker det är väldigt gott och det går att ha i lite alltid möjligt och kombinera ihop.

– Det är bra mat om man är ensam hemma på lunchen. Jag kan slänga ihop något utav det jag har hemma. Det är perfekt om du har rester i kylen.

Sött, salt, protein och kolhydrater

I hennes recept har hon riven rödbeta, riven morot, skivad nektarin, majs, kokt, helt bovete och ett stekt ägg.

Till det har hon fetaost och rostade, salta solrosfrön.

– Jag tycker man ska ha något sött, till exempel frukt, något knaprigt som är lite salt, lite protein och lite kolhydrater.

Charlottas lunch bowl

  • Riven rödbeta

  • Riven morot

  • Skivad nektarin

  • Majs

  • kokt, helt bovete

  • Ett stekt ägg.

Till det: fetaost och rostade, salta solrosfrön

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

MER OM MAT & DRYCK