Öl till höstmiddag?

MAT & DRYCK

Jag hade tänkt att ha en middag med lite hösttoner i sig. Jag vill att vi dricker öl till samtliga tre rätter, men jag är lite osäker på vilka öl jag ska välja. Som förrätt hade jag tänkt att ha kantarelltoast med västerbottenost, till huvudrätt en stek, troligtvis porterstek och till efterrätt en hjortronpanacotta. Vad hade du valt att servera till detta?

Jonas

Svar:

Jag hade valt några av höstens ölnyheter. Till svamptoasten den äppelfriskt rena Pfiff Mohren (1558, 9,90 kr, 33 cl, 4,9 %), till steken den maltigt runda Grebbestad Granit (1438, 19,90 kr, 50 cl, 4,8 %) och till desserten den aprikosfruktiga Paulaner Weissbier Kristall (1530, 15,90 kr, 50 cl, 5,2 %).

ARTIKELN HANDLAR OM

Öl