Trerättersmeny för vänskapen

avJon Hansson

Här är en god trerättersmeny för dig som vill laga menyn på bara en timme.

Gör så här:

  1. Börja med desserten så att den hinner stå och stelna i frysen i 45 ­minuter och sedan i kylen.

  2. Gör sedan avokadosalladen så att den är klar på sina tallrikar när ­gästerna dundrar in.

  3. Linsröran håller sig varm i kastrullen och laxen invirad i folie. Har gästerna suttit och smackat uppskattande över förrätten väldigt länge så kan du värma linserna försiktigt på spisen och mikra laxbitarna en knapp minut innan du serverar.

Förrätt

Foto: PER BJÖRN
Avokado med räkor och löjrom.
  • Avokado med räkor och löjrom är en förrätt som du lätt fixar i förväg innan gästarna kommer. Fyll gärna avokadohalvorna generöst med gräddfilsröra och toppa med räkor och lite löjrom.

Huvudrätt

Foto: PER BJÖRN
Lax med pepparrotslinser.
  • Lax med pepparrotslinser. Smaka gärna av med pressad citron, salt och peppar. Om du serverar du laxen som ensamrätt kan den behöva stöttas med ris eller kokt potatis.

Efterrätt

Foto: PER BJÖRN
Pannacotta med lingon.
  • Pannacotta med lingon. Börja med efterrätten när du lagar trerättersmenyn. Den behöver stå och stelna i frysen i 45 ­minuter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Förrätt

Efterrätt

Lingon