Trerättersmeny för vänskapen

Av: Jon Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är en god trerättersmeny för dig som vill laga menyn på bara en timme.

Gör så här:

  1. Börja med desserten så att den hinner stå och stelna i frysen i 45 ­minuter och sedan i kylen.

  2. Gör sedan avokadosalladen så att den är klar på sina tallrikar när ­gästerna dundrar in.

  3. Linsröran håller sig varm i kastrullen och laxen invirad i folie. Har gästerna suttit och smackat uppskattande över förrätten väldigt länge så kan du värma linserna försiktigt på spisen och mikra laxbitarna en knapp minut innan du serverar.

Förrätt

Avokado med räkor och löjrom.
Foto: PER BJÖRN
Avokado med räkor och löjrom.
  • Avokado med räkor och löjrom är en förrätt som du lätt fixar i förväg innan gästarna kommer. Fyll gärna avokadohalvorna generöst med gräddfilsröra och toppa med räkor och lite löjrom.

Huvudrätt

Foto: PER BJÖRN
Lax med pepparrotslinser.
  • Lax med pepparrotslinser. Smaka gärna av med pressad citron, salt och peppar. Om du serverar du laxen som ensamrätt kan den behöva stöttas med ris eller kokt potatis.

Efterrätt

Foto: PER BJÖRN
Pannacotta med lingon.
  • Pannacotta med lingon. Börja med efterrätten när du lagar trerättersmenyn. Den behöver stå och stelna i frysen i 45 ­minuter.

Publicerad: