Chokladbomb

MAT & DRYCK

För 6 personer

Du behöver:

100 g mörk choklad

(60­75 procents kakaohalt)

50 g smör

3 ägg

80 g florsocker

20 g mjöl

75 g mjölkchoklad

4 msk (6 cl) Bailey’s

6 muffinsformar

TILL GARNERING:

Florsocker

Jordgubbar, röda vinbär eller andra snygga och syrliga bär

Gör så här:

1.

Värm ugnen till 240 grader.

2. Bryt den mörka chokladen

i bitar och skär smöret i bitar. Smält på värme och blanda väl.

3. Vispa ihop äggen och florsockret. Det ska bli ljusgult och lite skummigt.

4. Blanda ner i choklad-smeten.

5. Sikta ner mjölet och rör ihop till en jämn smet.

6. Smörj och mjöla muffins-formarna.

7. Smält mjölkchokladen i en kastrull på svag värme.

8. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar med smeten. Fördela mjölkchokladen i formarna och häll en msk Bailey’s i varje. Fyll sedan på med resten av smeten.

9. Grädda i ugnen i 10 minuter. Låt kakorna svalna några minuter innan du serverar dem.

10. Garnera med siktat florsocker och frukt eller bär.

Slatt: BAILEY'S