
Larsson, Mattias
Fredagskockens bästa vardagsmat - på 20, 30 eller 40 minuter
199,00 kr
Läs mer
Kocken Mattias Larsson visar hur du tillagar lax i ugn så att den blir riktigt saftig och god.
– Temperaturen är en av två saker som gör att laxen blir helt perfekt, säger Mattias Larsson i klippet.
Lax är mångsidigt och gott och passar både till potatis, ris, sallad och pasta. Den går att laga till i ugn, gravas, rökas, kokas in eller helt enkelt stekas i panna.
För att laxen ska bli genomstekt men fortfarande mjuk och saftig behöver du ha koll på temperaturen. Det är lätt att låta den tillagas lite för länge i stekpannan eller i ugnen bara för att vara säker på att den är genomstekt.
Här delar kocken Mattias Larsson med sig av sina två viktigaste tips för att laxen ska bli perfekt tillagad.
Larsson, Mattias
Fredagskockens bästa vardagsmat - på 20, 30 eller 40 minuter
199,00 kr
Läs mer
Helst inte. Fiskens kvalité och textur försämras om du stoppar i fryst lax i ugnen.
Men lax går snabbt att tina. Du kan till exempel lägga laxen med plasten kvar i kallt vatten.
40 min
30 min
1 h 40 min
45 min
30 min
35 min