Hyvla rabarber tunt och lägg i isvatten tills servering.

Foto: Samuel Unéus

Bakade rabarber med mandel och punschgrädde

Bli först med att rösta!

Matsmarta onsdag

Rabarber – nu är primörsäsongen i full gång och så här kan du göra en efterrätt med späd rabarber, mandel och punchgrädde. Recept av Årets kock Ludwid Tjörnemo.

Bakade rabarber med mandel och punschgrädde

  • Ingredienser

  • Bakade rabarber

  • 2 stjälkar rabarber
  • 1 dl socker
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl rabarbermust, funkar även med sockerdricka
  • 1 msk kardemumma, hel
  • 0.5 vaniljstång
  • 1 citron
  • Punschgrädde

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk punsch
  • 1 tsk socker
  • Brynt smör-kaka

  • 100 g smör
  • 3 äggvitor
  • 100 g florsocker
  • 40 g mandelmjöl
  • 40 g vetemjöl
  • 2 citroner, det rivna skalet
  • Topping

  • 1 dl rostade mandlar
  • 1 bit rabarber

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

”Ängamat” – bakad torsk med varma vårprimörer 

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Efterrätt

MER OM GODARE

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Rabarber- och jordgubbslemonad

30 min

Somalisk gryta med kikärter och banan

45 min