Picklade grönsaker är ett både gott och färgglatt tillbehör.
Picklade grönsaker är ett både gott och färgglatt tillbehör.

Pickles – färglatt och enkelt att göra

3,9 (9 röster)

Att pickla grönsaker är inte särskilt svårt. Denna grundlag kan du använda till att pickla nästan vad som helst.

Recepten är hämtade från Karin Sundgrens bok ”No waste, just taste” (Bookmark).

1 portion i receptet blir en mellanstor burk med pickles. Tid tillkommer till tillagningstiden för grönsakerna att svalna.

Pickles

  • Grundlag till pickles (1-2-3-lag)

  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • Pickles

  • 0.5 morot
  • 0.5 rödlök
  • 0.5 paprika
  • 2 västeråsgurkor
  • 0.25 fänkål
  • Smaksättare

  • 0.5 msk senapsfrön
  • 1 lagerblad

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN