Picklade grönsaker är ett både gott och färgglatt tillbehör.
Picklade grönsaker är ett både gott och färgglatt tillbehör.

Pickles – färglatt och enkelt att göra

3,9 (8 röster)

Matsmarta onsdag

Att pickla grönsaker är inte särskilt svårt. Denna grundlag kan du använda till att pickla nästan vad som helst.

Recepten är hämtade från Karin Sundgrens bok ”No waste, just taste” (Bookmark).

1 portion i receptet blir en mellanstor burk med pickles. Tid tillkommer till tillagningstiden för grönsakerna att svalna.

Pickles

  • Grundlag till pickles (1-2-3-lag)

  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • Pickles

  • 0.5 morot
  • 0.5 rödlök
  • 0.5 paprika
  • 2 västeråsgurkor
  • 0.25 fänkål
  • Smaksättare

  • 0.5 msk senapsfrön
  • 1 lagerblad

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Chips på skal – så gör du

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

MER OM GODARE

Så fermenterar du grönsaker

Laga mat med räddade grönsaker

Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm 

40 min

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Kebabtallrik med tahinimajonnäs

30 min

Räkbowl med grönsaker, misomajo och sesamris

40 min

Blomkålssteaks med ingefära och curry

15 min

Tricket som ger ännu fräschare grönsaker

25 min

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Krämig fisksoppa med grädde och tacosås

35 min

Blomkålssoppa av räddade grönsaker

30 min

Hur får man barnen att äta mer vego?

”Ängamat” med härliga varma vårprimörer

1 h

Mustigt knäckebröd med kaffe

2 h

Baka gröna superbaguetter

35 min

Sluta släng, skaffa en mirakellåda – och spara tusenlappar

Baka gott brytbröd med vita bönor

45 min

Morotsfrallor med hemgjord hummus

25 min

Vego i världsklass – för en billig peng

Snabb soppa som har två superkrafter

25 min

De blev självförsörjande på grönsaker – mitt i stan

Så lagar du växtbaserat – och supergott

Hon lagar god mat på tång och strandväxter

Mattrenden alla pratar om: Rester!