Endive, brysselkål och morötter med morotskräm
Endive, brysselkål och morötter med morotskräm

Endive, brysselkål och morötter med morotskräm

5 (1 röst)

Matsmarta onsdag

Detta är ett skolboksexempel, vill vi nog påstå, på hur smaker kan balansera varandra i den vegetariska kokonsten. Tag en besk endive och kombinera med morotsdressingens naturliga sötma. Till det apelsin som grillas eller steks varvid den karamelliseras och får en lite djupare smak åt kolahållet. Tillsammans blir det ett väl avvägt smakfyrverkeri.
Recept ur boken ”Happy food green”.

Endive, brysselkål och morötter med morotskräm

  • Ingredienser

  • 3 morötter
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • 2 msk ättikssprit, 12 %. använd hälften åt gången
  • 1 rapsolja, kallpressad
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 2 msk senapsfrön
  • 14 brysselkål, cirka
  • 4 apelsiner
  • 3 endive, cirka
  • 1 nypa salt
  • 0.5 krm salt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Blå zoner – här är de friskast i världen

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Vegetarisk mat

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott

Stekt ris med spännande smaker

25 min

Pasta med ärtor och ärtskott

30 min

Pärlgryn med gyllenstekt svamp och parmesan

1 h

Så fixar du det vegetariska julbordet

Saffransquinoa

30 min

Krämig blomkålspanna med smak av lime

20 min

Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen

45 min

Hon lagar god mat på tång och strandväxter

Så fermenterar du grönsaker

Vanligaste missarna med matlådan

Räksoppa med fantastiska smaker

1 h

Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök

Morotspannkaka med rårörda lingon

45 min

Smörstekt gnocchi med goda småtomater

30 min

Polpette al sugo di pomodoro!

45 min

Räkbowl med grönsaker, misomajo och sesamris

40 min

Farmors rustika rödbetsbiffar

40 min

Vegansk oreocheesecake

30 min

Dovhjortstartar med rödbetor, spiskummin, brynt smör och havgusost

Sill med asiatiska smaker

20 min

Matiga mackor till middag

Krämig vegansk viltpanna

20 min

Så länge håller mjölk och ost – professorn reder ut