Endive, brysselkål och morötter med morotskräm
Foto: David Loftus
Endive, brysselkål och morötter med morotskräm

Endive, brysselkål och morötter med morotskräm

5 (1 röst)

Matsmarta onsdag

Detta är ett skolboksexempel, vill vi nog påstå, på hur smaker kan balansera varandra i den vegetariska kokonsten. Tag en besk endive och kombinera med morotsdressingens naturliga sötma. Till det apelsin som grillas eller steks varvid den karamelliseras och får en lite djupare smak åt kolahållet. Tillsammans blir det ett väl avvägt smakfyrverkeri.
Recept ur boken ”Happy food green”.

Endive, brysselkål och morötter med morotskräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 morötter
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • 2 msk ättikssprit, 12 %. använd hälften åt gången
  • 1 rapsolja, kallpressad
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 2 msk senapsfrön
  • 14 brysselkål, cirka
  • 4 apelsiner
  • 3 endive, cirka
  • 1 nypa salt
  • 0.5 krm salt

Gör så här

Av: Jon Hansson

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK