Hemgjord ketchup smakar bäst.

Foto: Tine Guth Linse

Ketchup på färska tomater

4,4 (37 röster)

Middagstips

Att göra egen ketchup är inte svårt och helt i linje med den nya nordiska maten: gjord i säsong på närproducerade eller egenodlade råvaror och med naturliga smaker! God till älgburgare, men också till smakrika korvar.

Varje portion är på cirka 3 deciliter ketchup.

Ketchup på färska tomater

  • Ingredienser

  • 1.5 msk honung
  • 2.5 msk ättika, 12%
  • 1.5 dl vatten
  • 250 g tomater, färska och riktigt mogna
  • 1 schalottenlök
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

Superknepet – vägra kasta gamla tomater

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Italiensk mat

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Makaronilåda – barnsligt gott

30 min

Sloppy Joes – snabba och supergoda burgaren

30 min

Krispig lax­sallad med läckra thai­smaker

30 min