Foto: Elvira Pihl
Nachos med carnitas

Carnitas

5 (2 röster)

Carnitas är en gryta gjord på fläsk som är lite av Mexicos nationalrätt. Saftigt, mört och supergott. Den här versionen är snabb och kräver bara 35 minuters tillagning.

Ur Nikola Adamovic och Niklas Bolles bok ”El Taco Book”.

Carnitas

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg fläskkött, t.ex. picnicbog, bringa eller framlägg (tärnat i cirka 1–2 cm stora kuber)
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk chiliflakes
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk chipotlepulver
  • 0.5 tsk kanel
  • 3 tsk vegetabilisk olja
  • Tillbehör

  • tortillabröd
  • silverlök, hackad
  • koriander
  • picklad rödlök
  • picklad chili
  • salsa

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MAT & DRYCK