Fika med frasiga kardemummavåfflor

Foto: Johnér
Kardemummavåfflor - mums!

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Våfflor med kardemumma till helgfikan?
Toppa med lättvispad grädde och färska hallon - och njut.

Kardemummavåfflor

Portioner: Till ca 10 våfflor:

Ingredienser

  • 100 g + 3 msk smör

  • 3 1/2 dl vetemjöl (210 g)

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 1/2 tsk stött kardemumma

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1/2 tsk salt

  • 4 dl mjölk

Tillbehör:

  • 2 dl lättvispad grädde

  • 200 g hallon

Gör så här:

  1. Smält 100 g smör och låt det svalna.

  2. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma, vaniljsocker och salt i en skål.

  3. Tillsätt mjölk och vispa snabbt ihop till en jämn smet. Rör i det avsvalnade smöret.

  4. Pensla våffeljärnet med och grädda våfflorna i omgångar. Servera direkt med vispad grädde och hallon.

ARTIKELN HANDLAR OM