Äntligen vardag!

Foto: Lennart Weibull
Majssoppa med smak av Florida

Majssoppa med smak av Florida

4 (3 röster)

Majssoppa – här är en variant av New England-clam chowdern fast utan musslor. Soppan blir krämigt god av cashewgrädde, som görs i förväg, och får ljuvligt milda smaker. Recept ur kokboken Soup yourself av Hanna Dunér.

Majssoppa

arrow downarrow up
  • Cashewgrädde

  • cashewnötter
  • vatten
  • salt
  • Majssoppa

  • 6 potatisar
  • 1.5 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 3 blekselleristjälkar
  • 2 msk rapsolja
  • 4 dl majs , fryst
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 8 dl lantbuljong
  • 1.5 dl cashewgrädde, se nedan
  • sellerisalt
  • svartpeppar, nymalen
  • Topping

  • 2 portabellosvampar
  • rapsolja
  • bladpersilja

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM
LÄS OCKSÅ