Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple.
Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple.

Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple

5 (1 röst)

Matsmarta onsdag

Hemgjorda granolabar är förstås godare. Här med hasselnötter, torkad frukt och äpple. Rulla in varje bar i lite bakplåtspapper och förvara i kylen.

Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).

Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple

  • Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 3 dl hasselnötter
  • 1.5 dl torkade blåbär
  • 0.5 dl krossat linfrö
  • 1 dl solrosfrön
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 dl äppelmos
  • 2.5 dl hasselnötssmör

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Slår hål på myterna om vego och träning

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Vegetarisk mat

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen

45 min

Ett dåligt äpple i paketet – då slängs sju friska: ”Säljer mer i flerpack”

Stjärnkocken: ”Ett maskätet äpple är ett friskt äpple”

Pasta med kassler och svamp

Frukt och grönsaker – vilka är bäst för miljön?

”Eat clean” – både hälsosamt och klimatsmart

Så tar du vara på resterna – goda recept

Smart, gott och oväntat – så kan du rädda maten

Jävligt gott-bloggarens goda rödbetssallad

25 min

Blodpudding med krispig kål och lingon

30 min

Så vill matjättarna minska matsvinnet

Så ser det ut i ditt kylskåp om 20 år

Ät efter säsong och bli matsmart på en gång

Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn

Här är ”fula” broccolin som kunderna ratar

Vit chokladgratinerad ananas

30 min

Kanderade apelsin eller grapefruktskal

2 h

Kaeng phet – röd currygryta med grönsaker

55 min

Mat-smart i fattiga januari: ”Pizza är klockren budget-mat”

Sluta släng, skaffa en mirakellåda – och spara tusenlappar

Tareq bytte mat – slapp värk och trötthet

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Så äter svenskarna – nu och i framtiden

Fruktig biffsallad med chili

40 min