Baba ganoush
Baba ganoush

Baba ganoush – så gör du den goda dippen av aubergine

4,5 (6 röster)

Tilltugg och snacks

Om du gillar hummus bara måste du prova en god baba ganoush, gjord på ugnsbakad aubergine. En krämig röra med spiskummin, citron och tahini – ett måste till meze!

Baba ganoush

  • Ingredienser

  • 600 g aubergine
  • 0.5 tsk spiskummin, mald
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • 2 msk sesamfrön, eller tahini

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Lär dig laga orientaliskt

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Recept

Såser

Vegetarisk mat

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Auberginedipp och kaviardipp från Kreta

Picklade ramslöksknoppar

10 min

Vegokocken: Hitta en balans och se helheten

Krutonger – enkelt och gott att göra själv

15 min

Kantarellmacka – äkta vardagslyx

20 min

Crostini med fläderkokt rabarber

25 min

Färskost – superenkelt och gott

15 min

Hot tuna melt – en amerikansk klassiker

30 min

Avokadohummus med örter

15 min

Förnya färg och smak på din hummus

15 min

Bjud på champagnekakor

25 min

Rostade kikärter med gurkmeja

50 min

Ostdipp med extra sting – perfekt till nachos

15 min

Picklade kantareller

20 min

Blomkålspopcorn

40 min

Majsdipp med ost

20 min

Krämig kycklingdip med ost

30 min

Karamelliserade popcorn – så lyckas du

45 min

Apelsin- och fänkålssallad – extra krispig

20 min

Chokladhummus till frukt och bär

10 min

Äggpiroger med ost

25 min

Klassiska pizzabullar med skinka

1 h 30 min

Ramslökspesto – enkelt och så gott

5 min

Popcorn i kastrull – knepen som gör dem extra goda

10 min