Baba ganoush – så gör du den goda dippen av aubergine
Om du gillar hummus bara måste du prova en god baba ganoush, gjord på ugnsbakad aubergine. En krämig röra med spiskummin, citron och tahini – ett måste till meze!
Baba ganoush
Ingredienser
- 600 g aubergine
- 0.5 tsk spiskummin, mald
- 0.5 dl olivolja
- 1 msk pressad citronsaft
- salt och peppar
- 2 msk sesamfrön, eller tahini
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Auberginedipp och kaviardipp från Kreta
Picklade ramslöksknoppar





10 min
Vegokocken: Hitta en balans och se helheten
Krutonger – enkelt och gott att göra själv





15 min
Kantarellmacka – äkta vardagslyx





20 min
Crostini med fläderkokt rabarber





25 min
Färskost – superenkelt och gott





15 min
Hot tuna melt – en amerikansk klassiker





30 min
Avokadohummus med örter





15 min
Förnya färg och smak på din hummus





15 min
Bjud på champagnekakor





25 min
Rostade kikärter med gurkmeja





50 min
Ostdipp med extra sting – perfekt till nachos





15 min
Picklade kantareller





20 min
Blomkålspopcorn





40 min
Majsdipp med ost





20 min
Krämig kycklingdip med ost





30 min
Karamelliserade popcorn – så lyckas du





45 min
Apelsin- och fänkålssallad – extra krispig





20 min
Chokladhummus till frukt och bär





10 min
Äggpiroger med ost





25 min
Klassiska pizzabullar med skinka





1 h 30 min
Ramslökspesto – enkelt och så gott





5 min
Popcorn i kastrull – knepen som gör dem extra goda





10 min