Vinmarinerad fläskfilé med grönsaksmix

Foto: Emma Mattsson

Vinmarinerad fläskfilé med grönsaksmix

5 (1 röst)

Middagstips

– Praktisk rätt att bjuda på. Lägg fläskfilén i marinaden dagen innan och du har mer tid att ägna åt dina gäster. Men framför allt ska du göra den här för att den är riktigt, riktigt god och är en av mina absoluta favoriter, säger Paolo Roberto.

Filetto di maiale marinato nel vino bianco con caponata

Vinmarinerad fläskfilé med grönsaksmix

  • Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • msk olivolja
  • 1 nypa peperoncino (chili)
  • finrivet skal från 1 citron
  • msk persilja, finhackad
  • Marinad

  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • Caponata

  • 2 msk pinjenötter
  • 1 aubergine, skuren i tärningar
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 selleristjälkar, strimlade
  • 2 tomater, skurna i små bitar
  • 2 msk oliver, svarta
  • 2 msk pinjenötter
  • 3 tsk kapris
  • 1 tsk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • olivolja
  • 0.5 dl basilikablad
  • tsk salt

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Paolo Robertos härliga italienska buffé

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Buffé

Huvudrätter

Fläskrecept

Italiensk mat

Kötträtter

MER OM GODARE

Bolognese – så blir den god och smakrik

1 h

Karamelliserad lök – lyfter din maträtt till ny nivå

30 min

Biff Wellington – smördegsinbakad oxfilé

1 h