Vinmarinerad fläskfilé med grönsaksmix
– Praktisk rätt att bjuda på. Lägg fläskfilén i marinaden dagen innan och du har mer tid att ägna åt dina gäster. Men framför allt ska du göra den här för att den är riktigt, riktigt god och är en av mina absoluta favoriter, säger Paolo Roberto.
Filetto di maiale marinato nel vino bianco con caponata
Vinmarinerad fläskfilé med grönsaksmix
Ingredienser
- 600 g fläskfilé
- olivolja
- 1 nypa peperoncino (chili)
- finrivet skal från 1 citron
- persilja, finhackad
Marinad
- vitt vin
- 1 dl olivolja
- 1 kruka basilika
- 2 vitlöksklyftor
- salt och peppar
Caponata
- 2 msk pinjenötter
- 1 aubergine, skuren i tärningar
- 1 gul lök, skivad
- 2 selleristjälkar, strimlade
- 2 tomater, skurna i små bitar
- 2 msk oliver, svarta
- 2 msk pinjenötter
- 3 tsk kapris
- 1 tsk socker
- 2 msk vitvinsvinäger
- olivolja
- 0.5 dl basilikablad
- salt
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Så gör du goda kåltacos





45 min
Karamelliserad lök – lyfter din maträtt till ny nivå





30 min
Bolognese – så blir den god och smakrik





1 h
Jesper Blomqvists napolitanska pizza





1 h
Panerad rödspätta med dillsås och potatis





1 h 30 min
Veckomeny – recept för hela vecka 18
Makaronilåda – barnsligt gott





30 min
Bakad torsk med primörer och dillsmör





50 min
Thaiörtsallad med friterat ägg





45 min
Här är ”Tiktok-pastans” krämiga utmanare





40 min
Soppa på palsternacka med grönt äpple





1 h
Vad blir det till middag?
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Tunnbrödsrulle – klassikern från gatuköket





40 min
Grillstekt lax med syrliga rotfrukter





40 min
Tortellini i gorgonzolasås





20 min
Maklouba – festfin uppochner rätt –





1 h
Pasta med tomater och mozarella





30 min
Chicken and waffles – amerikansk mat





1 h 30 min
Auberginepizza med tomat





45 min
Lappskojs med purjolök





30 min
Biff Wellington – smördegsinbakad oxfilé





1 h
Gös – så steker du den goda fisken





20 min
Colcannon – riktig comfort food





30 min