Griljerad rotselleri
Julbordets stjärna har länge varit skinkan. Men det känns fint att kunna presentera ett helt växtbaserat alternativ till julbordets huvudpjäs – griljerad rotselleri.
Recept från kokboken ”Vegansk husmanskost” av Gustav Johansson.
Griljerad rotselleri
Ingredienser
- 1 dl växtbaserat smör
- flingsalt, eller grovsalt
- 10 kryddpepparkorn
- 5 nejlikor
- 2 krm vitpeppar
- 3 msk dijonsenap
- 3 msk grovkornig senap
- 2 msk kikärtsspad
- 2 msk socker
- 1.5 dl ströbröd
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Här är matsmarta recept till julbordet

Så fixar du det vegetariska julbordet
Laga helgrön helgmat i år

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise





30 min
Så hittar du en klimatsmart julskinka

Apelsinsallad med ädelost





15 min

Saffransquinoa





30 min

Rotfruktsgratäng med cheddar – i stället för Janssons frestelse





30 min
Klassiska julbordet – här är allt du behöver





2 h

Ät efter säsong och bli matsmart på en gång

Extra julig smak på bullarna





25 min
Här har köken minskat sitt matsvinn med 27 ton

Kycklingvingar med bakad lök, blastpesto och rensbuljong
Tareq Taylor: Så enkelt att laga gott av julens rester
Därför gör vi för lite – trots krisläget

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström

Hållbarhetsexperten: Så fixar du en klimatsmartare påsk

Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Så griljerar du julskinkan – kockens enkla tips





20 min

Smaken är viktigare än ”snygga” grönsaker

”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”
