Griljerad rotselleri, istället för julskinka.
Griljerad rotselleri, istället för julskinka.

Griljerad rotselleri

3,5 (22 röster)

Matsmarta onsdag

Julbordets stjärna har länge varit skinkan. Men det känns fint att kunna presentera ett helt växtbaserat alternativ till julbordets huvudpjäs – griljerad rotselleri.

Recept från kokboken ”Vegansk husmanskost” av Gustav Johansson.

Griljerad rotselleri

  • Ingredienser

  • 1 dl växtbaserat smör
  • flingsalt, eller grovsalt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 nejlikor
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk grovkornig senap
  • 2 msk kikärtsspad
  • 2 msk socker
  • 1.5 dl ströbröd

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Jävligt gott-bloggarens goda rödbetssallad

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Veganska recept

MER OM GODARE

Här är matsmarta recept till julbordet

Så fixar du det vegetariska julbordet

Laga helgrön helgmat i år

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise

30 min

Så hittar du en klimatsmart julskinka

Apelsinsallad med ädelost

15 min

Saffransquinoa

30 min

Rotfruktsgratäng med cheddar – i stället för Janssons frestelse

30 min

Klassiska julbordet – här är allt du behöver

2 h

Ät efter säsong och bli matsmart på en gång

Extra julig smak på bullarna

25 min

Här har köken minskat sitt matsvinn med 27 ton

Kycklingvingar med bakad lök, blastpesto och rensbuljong

Tareq Taylor: Så enkelt att laga gott av julens rester

Därför gör vi för lite – trots krisläget

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström

Hållbarhetsexperten: Så fixar du en klimatsmartare påsk

Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"

Så griljerar du julskinkan – kockens enkla tips

20 min

Smaken är viktigare än ”snygga” grönsaker

”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”

Här odlas framtidens mat