Foto: SIMON BAJADA
Griljerad rotselleri, istället för julskinka.

Griljerad rotselleri

3,3 (17 röster)

Julbordets stjärna har länge varit skinkan. Men det känns fint att kunna presentera ett helt växtbaserat alternativ till julbordets huvudpjäs.

Recept från kokboken ”Vegansk husmanskost” av matbloggaren Gustav ”Jävligt gott” Johansson, Bonnier fakta.

Griljerad rotselleri

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 dl växtbaserat smör
  • 3 msk flingsalt, eller grovsalt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 nejlikor
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk grovkornig senap
  • 2 msk kikärtsspad
  • 2 msk socker
  • 1.5 dl ströbröd

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK