Bifftartar med goda tillbehör
Foto: David Back
Bifftartar med goda tillbehör

Bifftartar med kapris, senap, syrad och friterad lök

4 (1 röst)

Bifftartar, eller råbiff som det också heter, får härliga smaker av kapris och de båda lökvarianterna.
– Jag vurmar verkligen för tartarer och råbiffar, säger Mattias Larsson.
Här är en förrätt med goda tillbehör som både syrad och friterad lök. Recept ur Lättlagade helgmenyer av Mattias Larsson.

Kockens smarta tips som underlättar matlagningen

  • Preppa dagen före:

  • Syra rödlöken.

  • Panera den gula löken.

  • Innan gästerna kommer:

  • Hacka köttet.

  • Fritera löken.

  • Strax före servering:

  • Blanda tartaren och lägg upp.

Bifftartar med kapris, senap, syrad och friterad lök

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Friterad lök

  • 1 lök, liten, gul
  • 1 ägg
  • 0.5 dl mjöl
  • 1 dl panko ströbröd, eller vanligt ströbröd
  • olja, till fritering
  • salt
  • Syrad lök

  • 0.3 rödlök
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 0.5 tsk honung
  • biffar

  • 250 g ryggbiff
  • 2 msk kapris
  • 0.5 tsk senap
  • salt
  • svartpeppar
  • Servera med

  • 4 äggulor, gärna små
  • 30 g småbladig sallad

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK