Foto: Thinkstock
Bolognese, mustig och smakrik.

Bolognese – så blir den god och smakrik

4,1 (64 röster)

Bolognese – en riktig klassiker som går att göra på en mängd olika sätt. Här är ett recept på en riktigt mustig, läcker och smakrik bolognese.

Bolognese

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 selleristjälkar
  • 2 msk olivolja
  • 400 g nötfärs
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater, à 400 g
  • 2 dl rött vin, eller vatten
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk oregano
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM