Bolognese, mustig och smakrik.
Bolognese, mustig och smakrik.

Bolognese – så blir den god och smakrik

4,1 (140 röster)

Pasta bolognese – en riktig klassiker som går att göra på en mängd olika sätt. Här sätter vitlök, selleri, rött vin och oregano smakerna på den mustiga och läckra bolognesen.

Spaghetti bolognese – klassiskt recept

  • Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 selleristjälkar
  • 2 msk olivolja
  • 400 g nötfärs
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater, à 400 g
  • 1 dl rött vin, eller vatten
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk oregano
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar

Gör så här

LÄS VIDARE