Lammracks – så blir de saftiga och goda

Bli först med att rösta!

Lammracks – lamm och påsk hör ihop. Men det är lätt att råka steka racksen så de blir torra. Här är steg för steg hur du lyckas med riktigt saftiga och perfekta lammracks.

Lammracks

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg lammracks
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rosmarinkvist
  • olivolja, salt och svartpeppar
  • Ugnsbakade grönsaker

  • 600 g små potatisar
  • 400 g rödbetor
  • 400 g palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • Vitlökssmör

  • 100 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk bladpersilja, finhackad
  • salt, efter smak (ca 1 tsk)

Gör så här

avNina Kindbro

Foto: Thinkstock
Lammracks, saftiga och goda.
ARTIKELN HANDLAR OM