Lammracks – så blir de saftiga och goda

3,7 (15 röster)

Lammracks - eller lammkotlett som det också heter - är en mör köttbit som går snabbt att tillaga. Här är steg för steg hur du lyckas med riktigt saftiga och perfekta lammracks. Servera med ugnsbakade rotfrukter och vitlökssmör.

Lammracks

  • Ingredienser

  • 1 kg lammracks
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rosmarinkvist
  • olivolja, salt och svartpeppar
  • Ugnsbakade grönsaker

  • 600 g små potatisar
  • 400 g rödbetor
  • 400 g palsternackor
  • 30 g olivolja
  • 2 tsk salt
  • Vitlökssmör

  • 100 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk bladpersilja, finhackad
  • salt, efter smak (ca 1 tsk)

Gör så här

Lammracks, saftiga och goda.
Lammracks, saftiga och goda.

LÄS VIDARE