Matig sallad med bulgur och halloumi

Blanda bulgur och linser för en mättande sallad med halloumi

Foto: Nina KIndbro
Matig sallad med bulgur och halloumi

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Matig sallad – med bulgur, linser och halloumi blir salladen mer mättande. Sätt extra piff med rostade sesamfrön och färska örter.

Matig sallad – med bulgur och halloumi

Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 3 dl bulgur eller annat gryn

  • 2 dl förkokta svarta linser

  • 2 förp halloumiost (à 150 g)

  • 2 avokado

  • en ask cocktailtomater

  • 1 burk majs

  • 3 dl frysta sojabönor

  • 2 msk sesamfrön

  • Några blad persilja

  • ev 2 dl gräddfil

Gör så här:

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skiva halloumin och stek gyllene i lite olja.

  3. Tina sojabönorna i en skål med vatten i mikron.

  4. Blanda ner förkokta linser i bulguren.

  5. Skiva avokado, dela cocktailtomaterna och öppna majsburken.

  6. Fördela bulguren på fyra tallrikar, lägg på avokado, tomater, majs, sojabönor och halloumi.

  7. Toppa med rostade sesamfrön och lite flingsalt.

  8. Servera med en klick gräddfil, tzatziki eller vitlökssås.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Lunch