Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter

Av: 

Aftonbladet

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter.

Matsmarta onsdag

Här är ett enkelt och vegetariskt recept med krossade tomater. Servera med riven saltad ricotta och krossade pistagenötter.

Recept från Mutti.

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter

Antal: 4 portioner Tid: 30 min

Ingredienser:

  • 2 medelstora auberginer, 300 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 msk virgin olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • färsk dill
  • 40 g saltad ricotta (påminner om fetaost)
  • 40 g rostade pistagenötter
  • 320 g linguine
  • salt
  • svartpeppar 

Gör så här:

  1. Skär auberginen i tärningar. Lägg i ett durkslag, salta ordentligt med grovsalt och låt dra i 20 minuter.
  2. Skölj av tärningarna  snabbt och klappa dem torra med hushållspapper.
  3. Hetta upp olivoljan med en hel skalad vitlöksklyfta i en vid kastrull, tillsätt auberginetärningarna och fräs under lock i 5 minuter, rör om ofta.
  4. Tillsätt tomatkrosset, någon dillkvist och fortsätt koka ihop såsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka linguinepastan i saltat vatten, häll av och blanda ner i såsen.
  6. Värm någon minut och servera med riven saltad ricotta och krossade pistagenötter.
Publisert:

LÄS VIDARE

Auberginehalvor med tomater och knaprigt bröd

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Auberginehalvor med tomater och knaprigt bröd

Siciliansk grönsakspytt caponata

Superenkel pasta som ger hopp om våren

30 min

Här är svenskarnas absoluta favoriträtt