Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen
Foto: David Loftus
Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen

Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen

4 (1 röst)

Släng inte bort blasten, brukar vi tjata om. Det gäller förstås även fänkål men då brukar blasten kallas för dill. Fänkålsdillen har en ännu tydligare ton av anis och är också jättegod att grava lax med. Här har vi balanserat smaken med sötsyrliga äpplen. Recept ur boken ”Happy food green”.

Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 stånd fänkål
  • 2 äpplen, syrliga
  • 3 msk smör
  • 3 msk äppelmust
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 10 hasselnötter, rostade
  • 1 knippe fänkålsdill, eller späda gröna blad eller rucola
  • salt

Gör så här

Av: Jon Hansson

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK